google-site-verification: google9c114791a6791048.html
Yunus Emre Enstitüsü, dünyanın her köşesinde Türkçe ve Türkiye’nin en iyi şekilde tanıtılması için çalışmalarını sürdürüyor. Enstitü, kültür diplomasisi çalışmaları kapsamında Çin’in önde gelen geleneksel ve dijital medya temsilcilerini Türkiye’de ağırlıyor. 17 Haziran’da İstanbul’a gelen gazeteciler gün boyu müzeler başta olmak üzere şehrin tarihi mekânlarını ziyaret ettiler. Enstitünün kültür diplomasisi çalışmaları arasında medya kuruluşları ile ilişkilerin geliştirilmesi de önemli bir yer tutuyor; enstitü, faaliyet gösterdiği her ülkede, ülkenin yerel medya kanallarında önemli çalışmalara imza atıyor. Kültür diplomasisi kapsamında yürütülen çalışmalar medyanın sunduğu katkı ile daha da güçlendiriyor.
Türk Mutfağına hayran kaldılar
Türkiye’ye Yunus Emre Enstitüsü’nün daveti ile ilk kez gelen Çinli gazeteciler, özellikle Türk mutfağı ve tarihine dair pek çok notlar aldılar, gezdikleri yerlerden canlı yayınlar gerçekleştirdiler. İstanbul’dan sonra Dalaman-Fethiye-Köyceğiz ve Antalya’da Türkiye’nin sahip olduğu muazzam turizm potansiyelini yakından gördüler. “Mavi Tur” ve “Yamaç Paraşütü” deneyimleri esnasında konuklar, Türkiye’nin doğası, kültürü ve mutfağına hayran kaldıklarını ifade ettiler.
Pekin’de Türkçe
Yunus Emre Enstitüsünün Çin’deki Şanghay Uluslararası Araştırmalar Üniversitesi ile bir işbirliği anlaşması yaptı. Pekin’de bir merkez açmayı planlayan enstitü, Doğu Dilleri ve Edebiyatları Fakültesi Türkoloji Bölümü akademisyenleri ile Türkçe öğretimi ve Türkiye tanıtım faaliyetleri hususunda çalışmalarını sürdürüyor. Bu faaliyetlerin ülke çapında duyurulabilmesi konusunda Çin’deki medya mensupları önemli katkılar sunuyor.
Gelecek dijitalde
Medyanın geleceği olarak tanımlanan dijital medyanın en çok geliştiği ülke olan Çin’de geleneksel medyanın tamamen devlete bağlı olması, ülkede yeni medyanın yani dijital yayınların çok ilgi görmesini sağlıyor. Ayrıca geleneksel medya unsurlarının tüm ülkeye dağıtılması neredeyse imkânsız. Bu nedenle dijital medya mensuplarının haber çalışmaları ve aktarımları oldukça önemli. Milyonlarca takipçiye sahip olan Çinli gazeteciler, Türkiye gezileri süresince de mobil ya da sohbet uygulamalar üzerinden pek çok yayın gerçekleştirerek takipçilerini Türkiye hakkında bilgilendirdi.
Aman Dikkat !
L’Occitane ile bütünsel güneş bakımı
'Türkiye'nin Venedik'inde gondol ve bot seferleri...
For English Language Schools, it is not just...
Yılbaşında, uçak biletiniz IELTS’ten!
Seyahat Etmenin Sağlığınız İçin 5 Önemli...
Macera tutkunları bu fuarı bekliyor
Ucuz uçak bileti bulmanın püf noktaları
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!